Etätyösuositus koko maahan

Maan hallitus linjasi neuvottelussaan torstaina 15. lokakuuta sekä valtakunnallisista että alueellisista suosituksista koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Koska koronavirusepidemia on laajasti kasvussa valtakunnallisesti, valtioneuvosto suosittelee, että julkisen sektorin työtekijät työskentelisivät etätyössä mahdollisimman laajasti, jos työtehtävät sen mahdollistavat. Etätyötä suositellaan myös ykstyisen sektorin työntekijöille.
 
Vesannon kunnan johtoryhmä on jo aiemmin suositellut kunnan työntekijöille etätyön lisäämistä. Myös kunnan etätyötä koskevaa ohjeistusta on päivitetty siten, että joustava etätyön tekeminen on mahdollista.
 
Etätyösuosituksesta huolimatta Vesannolla ja lähialueilla (Pohjois-Savon ja Keski-Suomen maakunnissa) epidemiatilanne on perustasolla, eikä alueellisia suosituksia ole voimassa. Kunnan palvelut toimivat toistaiseksi normaalisti, ja toimitilat ovat auki. Yleisiä suosituksia käsi- ja yskimishygieniaan, turvaetäisyyksiin ja kasvomaskien käyttöön liittyen kannattaa noudattaa niin kunnan tiloissa kuin muuallakin.

Välitä viljelijästä -projekti

Heijastinpäivää vietetään joka vuosi lokakuussa!

Vesannolla on tehty havaintoja rotista, torjunnassa ennaltaehkäisy on hyvin tärkeää!!


Kaverikoira Hilda viihdyttää aamuisin Pelakuussa


Pöllöt paikalla - Sisä-Savon kansalaisopiston keramiikkakurssin töitä kirjaston ikkunassa lokakuun ajan

Ilmeikkäät linnut ja kettu ovat asettuneet lokakuun ajaksi kirjaston ikkunalle. Keramiikkaveistokset ovat Sisä-Savon kansalaisopiston kurssilla valmistuneita töitä. Hyvä lenkkikohde ja turvallinen taidelämys tarjolla, tervetuloa tutustumaan!

Vesannon kehittämissäätiön yleisavustukset ja opintorahastojen apurahat jaossa

VESANNON KEHITTÄMISSÄÄTIÖN YLEISAVUSTUKSET sekä OPINTORAHASTOJEN APURAHAT JAOSSA VESANNOLLA

 

Vesannon Kehittämissäätiö julistaa Tri Huttusen ja opettajien Aili ja Väinö Strandmanin opintorahastoista jaettavat apurahat haetta­vaksi 31.10.2020 mennessä.

Apurahaa voivat hakea vesantolaiset nuoret (enintään 29 v.) peruskoulun tai lukion jälkeen tapahtuvaa ammattiin johtavaa opiskelua varten.

Linkki hakuohjeisiin.


Passikuvausta Vesannolla!

Perjantaina 2.10. klo 9-12 on mahdollisuus hankkia valokuvat passia tai ajokorttia varten koulukuvauksen yhteydessä.

Kuvauksesta ja käytännön järjestelyistä vastaa koulukuvaaja Kari Kuskelin KK-Kuva Oy:sta. Passikuvaa varten tulee täyttää erillinen lomake ennen kuvausta.

Kuvaukseen pääsevät siis myös kouluväen ulkopuoliset ajalla 9-12. Käynti kuvaukseen Vesanto-hallin sivulla traktoritallin vieressä olevasta ovesta. Kulku sinne työmaa-alueen ja hallin väliin aidattua kulkuväylää pitkin. Odota käytävässä, kuvaaja kutsuu peremmälle, kun kuvaukseen on mahdollisuus.

Kuvauksen hinnat:

 • paperikuvat 6 kpl 20,00 €
 • kuvien sähköinen lähetys poliisin lupapalveluun 20,00 €
 • sekä paperikuvat että sähköinen lähetys yht. 25,00 €.

Muistattehan passikuvaan tullessanne koronaohjeet; kuvaukseen saa tulla vain terveenä ja hyvää käsi- ja yskimishygieniaa noudattaen.


Vesantojoen sillan remontti aiheuttaa liikennejärjestelyjä

Vesantojoen putkisillan uusiminen Mt 551 Sinisellätiellä

Vesantojoen sillan teräsputken uusiminen aloitetaan 31.8.2020. Työ kestää syyskuun loppuun asti.

Työ aiheuttaa poikkeuksellisia liikennejärjestelyjä. Kevyenliikenteenväylä on suljettu välillä Gunnarintie - Suonenjoentie. Kevyt liikenne ohjataan kuvassa punaisella esitetylle kiertotielle.

Ajoneuvoliikenne ohjataan työmaan ohi liikennevalo-ohjatulla kiertotiellä. Kiertotien leveys on neljä metriä.

Keski-Suomen ELY-keskus ja Oteran Oy toivovat, että tielläliikkujat seuraavat ja noudattavat työmaan liikenteenohjausta.

Työ on osa laajempaa Sillankorjausurakka POS ELY 1/2020 -hanketta, jonka toteuttaa Oteran Oy Keski-Suomen ELY-keskuksen toimeksiannosta.

Lisätietoja:

Keski-Suomen ELY-keskus
Projektipäällikkö Teemu Saastamoinen
Puh. 029 502 6761

Oteran Oy
Projektipäällikkö Ari Jaakkonen
Puh. 050 342 2429


Syksyn 2020 uimahalliretket päätetty perua

Huomio!

Syksylle 2020 suunnitellut perinteiset uimahalliretket Viitasaarelle on päätetty perua. Toivotaan, että ensi vuoden puolella ollaan onnellisempia näidenkin retkien suhteen.

Kuopion Seudun Hengitysyhdistys sekä Vesannon ja Tervon liikuntatoimet.

Ystävällisin terveisin:

Juha Honkaselkä
Likunta- ja nuorisopalveluiden esimies
Tervon/ Vesannon Kunta
juha.honkaselka@tervo.fi
0447-499303

 


Heikki Hytönen eläkkeelle täysin palvelleena

Maanantaina 7.9.2020 oli kiinteistönhoitaja Heikki Hytösen viimeinen työpäivä Vesannon kunnalla.

Heikki jää ansaitulle eläkkeelle täysin palvelleena oltuaan kunnalla töissä reilut 35 vuotta. Hänet tunnetaan rehtinä, sydämellisenä, ahkerana ja tunnollisena työntekijänä - miehenä, joka on aina valmis auttamaan. Heikki on meille kaikille hieno esimerkki siitä, että kunnan töissä ollaan palvelutehtävässä.

Toivotamme Heikille leppoisia ja elämäntäyteisiä eläkepäiviä!

 


Kasvomaskien noutopiste neuvolalla

Vesannon kunta on varautunut maan hallituksen linjauksen mukaisesti varmistamaan kasvomaskien saanti THL:n suosituksen mukaisessa tarpeessa ja tilanteessa oleville kuntalaisille. maskeja on saatavissa neuvolalta (Valokuja 2) arkisin klo 8-15 välisenä aikana. Kysy keneltä tahansa henkilökuntaan kuuluvalta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on linjannut, että kasvomaskin käyttöä suositellaan seuraavissa tilanteissa ja seuraaville henkilöille:

 • Joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei aina voida välttää.
 • Koronavirustestiin hakeutuvat henkilöt matkalla näytteenottoon ja ennen testituloksen valmistumista, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.
 • Riskialueelta Suomeen saapuvat matkustajat heidän siirtyessä maahantulopisteeltä karanteeniin tai jos heillä on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.

Kasvomaski on yksi keino ehkäistä koronavirustartuntojen leviämistä. Ensisijaisen tärkeää on noudattaa turvavälejä, pestä käsiä, yskiä hihaan tai kertakäyttöiseen nenäliinaan sekä välttää kasvojen koskettelua.

Lähtökohtaisesti kasvomaskien hankinta tulee hoitaa itse. Maan hallitus on kuitenkin linjannut, että vähävaraisiksi itsensä kokemien ihmisten on mahdollista saada maskit kunnan kustantamina.


Nuorten yökahvila avoinna

Vesannon nuorten yökahvila on taas auki ja toiminnassa!

Kuppila on avoinna koulupäivien aikana lukiolaisille ja perjantai- ja lauantai-iltaisin kaikille nuorille 14.8. alkaen.

Meidän kaikkien on hyvä muistaa, että koronatilanne ei ole ohi ja ohjeiden noudattaminen tartuntariskien minimoimiseksi on tärkeää. Toimintaan voi osallistua vain oireettomana ja kuppilalla noudatetaan hyvää käsi- ja yskimishygieniaa sekä noudatetaan suositeltua turvaväliä (1-2 m).

Iltatoiminnan ohjaamisesta vastaavat eri järjestöjen edustajat yhteistyössä Vesannon kunnan kanssa.

Noudatetaan ohjeita ja pysytään terveinä!


Koronarajoituksista kohti normaalia

Koronaepidemia on Suomessa tällä hetkellä hyvin hallinnassa, mistä johtuen valtakunnallisia määräyksiä, ohjeistuksia ja suosituksia on asteittain höllennetty. Tämä vaikuttaa myös kunnan toimintaan ja kuntalaisille tuotettaviin palveluihin.

Vesannon kunnan johtoryhmä on 3.8.2020 kokouksessaan tehnyt uusia rauhoittuneeseen koronatilanteeseen ja valtakunnallisiin ohjeistuksiin perustuvia linjauksia.

Vesannon kunnankirjaston omatoimikirjasto avataan 4.8.2020 alkaen. Riskien vähentämiseksi kirjaston tilojen siivousta tehostetaan. Kirjaston aukioloajat löydät kunnan internetsivuilta klikkaamalla TÄSTÄ.

Myös Simolassa toimiva Vesannon työpajan pesulan toiminta palaa normaaliin arkeen. Pyykkiä otetaan jälleen pestäväksi myös kotitalouksilta. Pesula on avoinna arkisin klo 8-14. Pesulan yhteystiedot löydät kunnan internetsivuilta klikkaamalla TÄSTÄ.

Koulujen alkamiseen on aikaa reilu viikko. Poikkeuksellisen kevään jälkeen useimmille on varmasti helpotus, että koulu päästään aloittamaan normaalisti. Myös nuorisotoimi palaa koulujen alkaessa normaaliin päiväjärjestykseen ja nuorten yökahvilan toiminta käynnistyy.

Vaikka tilanne on kevään tiukoista rajoitustoimista helpottunut, toivomme, että kuntalaiset edelleen noudattavat varovaisuutta ja käyttävät normaalia maalaisjärkeä niin kunnan toimipisteissä kuin muutoinkin. Tähän asti Vesanto ja lähiseutu on selvinnyt tilanteesta hyvin, eikä tartuntoja ole tiedossa. Voimme kaikki omalla toiminnallamme vaikuttaa siihen, että näin on jatkossakin.


Kunnanjohtaja Harmokivi aloitti virassaan

Vesannon kunnan kunnanjohtajan virkaan toukokuussa valittu Pia Harmokivi on aloittanut työt kunnassa. Heti ensimmäisen työpäivän aamuna Pia kuunteli tarkalla korvalla toimistopäälliköiden ja hallintotoimiston tiimin ajatuksia ja tuntoja kunnan tilanteesta. Pöydän ympärillä vallitsi positiivinen ja välitön tunnelma, mikä lupaa hyvää tulevalle yhteispelille.

    


Harvaan asutun maaseudun liikennepalvelut Pohjois-Savossa

Maaseudun Kehittämisyhdistys Mansikka ry toteutti keväällä 2020 yhdessä Pohjois-Savon ELY-keskuksen liikenneosaston kanssa selvityksen harvaan asutun maaseudun liikennepalveluista Pohjois-Savossa kolmen kunnan alueella: Rautalampi, Tervo ja Vesanto. Selvityksen teki tutkija, FM Simo Rautiainen Itä-Suomen yliopiston Alue- ja kuntatutkimuskeskus Spatiasta.

Liikennepalvelut, raportti


Koronatilanne rajoittaa pesulan toimintaa

Koronatilanteesta johtuen Vesannon työpajan pesula ei valitettavasti voi toistaiseksi ottaa vastaan kotitalouksien pyykkejä, vaan käsittelee ainoastaan kunnan omia laitospyykkejä.

Asiointikyydit ajetaan jälleen

Asiointikyydit ajetaan jälleen kesäkuusta alkaen. Kyydeistä huolehtivat vesantolaiset kuljettajat.

Kesän aikataulu ja kulloinkin vuorossa olevan kuljettajan yhteystiedot löytyvät kunnan nettisivuilta osoitteesta: https://www.vesanto.fi/asiontiliikenne

 

 


Kiinteistöinventointi

Vesannon kunta selvittää yhteistyössä FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy:n kanssa kiinteistöjen ja rakennustietojen tilannetta kunnan rakennusrekisterin, väestötietojärjestelmän rakennus- ja huoneistorekisterin sekä Verohallinnon rekisterin ajantasaistamiseksi. Kiinteistötietojen inventointityössä tarkistetaan mm. rakennusten sijainti, osoite, ulkomitat, käyttötarkoitus ja muut perustiedot. Inventointityö ei vaadi kiinteistön omistajan yhteydenottoa eikä läsnäoloa paikan päällä. Inventointityö tapahtuu ulkoa käsin eikä rakennusten sisätiloihin ole tarvetta mennä.

Laviankylän, Närhilän ja Kuuslahden alueella tarkistukset ajoittuvat välille: 8.6.2020 – 31.7.2020.

 

Vesannon kunta

Rakennustarkastaja

Eero Talja

Puh. 0500 573720

eero.talja@vesanto.fi

 


OHJEITA VESANNON SISÄLIIKUNTATILOJEN KÄYTÖSTÄ 1.6.2020 KLO 9 ALKAEN

NÄITÄ OHJEITA NOUDATTAMALLA VOIT ESTÄÄ TARTUNTOJA JA VÄHENTÄÄ ALTISTUNEIDEN MÄÄRÄÄ!!!

 

 • Yleisötilaisuuteen, yleiseen kokoontumiseen tai julkiseen tilaan

EI SAA TULLA OIREISENA

(koronavirus aiheuttaa hengitystieinfektion, jonka oireita voivat olla yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut, vatsaoireet ja päänsärky).

 

 • Tarpeettomia fyysisiä kontakteja tulee välttää

(Koronavirus tarttuu ensisijaisesti pisaratartuntana –> lähikontaktien välttäminen -> turvavälit 1-2 m).

 

 • Hyvä käsi- ja yskimishygienia estää tartuntoja

(Oikein toteutettu yskimis- ja käsihygienia estää tartuntoja -> tultaessa salille kädet pestään huolella vedellä ja saippualla -> käsidesin käyttö).

 

 • Siivous

(Koronavirus tarttuu ensisijaisesti pisaratartuntana. On mahdollista, että virus tarttuu myös kosketuksen kautta. Koronavirukset eivät säily pitkiä aikoja ilmassa tai pinnoilla. Tällä salilla suoritetaan perusteellisempi siivous kaksi (2) kertaa viikossa ti ja pe. Lisäksi muina päivinä pyyhitään kosketuspinnat, kuten ovenkahvat, käsinojat, tasot ja pöydät).

 

 • Riskiryhmään kuuluvat

(Riskiryhmään kuuluvien suositellaan epidemian aikana välttämään lähikontakteja sekä suositellaan välttämään julkisissa tiloissa järjestettävän toimintaan osallistumista).

 

SUOSITUKSENA RAJAAMME KUNTOSALIN YHTÄAIKAISEN KÄYTÖN 10 HENKILÖÖN!