Takaisin

Passikuvausta Vesannolla!

Perjantaina 2.10. klo 9-12 on mahdollisuus hankkia valokuvat passia tai ajokorttia varten koulukuvauksen yhteydessä.

Kuvauksesta ja käytännön järjestelyistä vastaa koulukuvaaja Kari Kuskelin KK-Kuva Oy:sta. Passikuvaa varten tulee täyttää erillinen lomake ennen kuvausta.

Kuvaukseen pääsevät siis myös kouluväen ulkopuoliset ajalla 9-12. Käynti kuvaukseen Vesanto-hallin sivulla traktoritallin vieressä olevasta ovesta. Kulku sinne työmaa-alueen ja hallin väliin aidattua kulkuväylää pitkin. Odota käytävässä, kuvaaja kutsuu peremmälle, kun kuvaukseen on mahdollisuus.

Kuvauksen hinnat:

 • paperikuvat 6 kpl 20,00 €
 • kuvien sähköinen lähetys poliisin lupapalveluun 20,00 €
 • sekä paperikuvat että sähköinen lähetys yht. 25,00 €.

Muistattehan passikuvaan tullessanne koronaohjeet; kuvaukseen saa tulla vain terveenä ja hyvää käsi- ja yskimishygieniaa noudattaen.


Takaisin

Vesantojoen sillan remontti aiheuttaa liikennejärjestelyjä

Vesantojoen putkisillan uusiminen Mt 551 Sinisellätiellä

Vesantojoen sillan teräsputken uusiminen aloitetaan 31.8.2020. Työ kestää syyskuun loppuun asti.

Työ aiheuttaa poikkeuksellisia liikennejärjestelyjä. Kevyenliikenteenväylä on suljettu välillä Gunnarintie - Suonenjoentie. Kevyt liikenne ohjataan kuvassa punaisella esitetylle kiertotielle.

Ajoneuvoliikenne ohjataan työmaan ohi liikennevalo-ohjatulla kiertotiellä. Kiertotien leveys on neljä metriä.

Keski-Suomen ELY-keskus ja Oteran Oy toivovat, että tielläliikkujat seuraavat ja noudattavat työmaan liikenteenohjausta.

Työ on osa laajempaa Sillankorjausurakka POS ELY 1/2020 -hanketta, jonka toteuttaa Oteran Oy Keski-Suomen ELY-keskuksen toimeksiannosta.

Lisätietoja:

Keski-Suomen ELY-keskus
Projektipäällikkö Teemu Saastamoinen
Puh. 029 502 6761

Oteran Oy
Projektipäällikkö Ari Jaakkonen
Puh. 050 342 2429


Takaisin

Syksyn 2020 uimahalliretket päätetty perua

Huomio!

Syksylle 2020 suunnitellut perinteiset uimahalliretket Viitasaarelle on päätetty perua. Toivotaan, että ensi vuoden puolella ollaan onnellisempia näidenkin retkien suhteen.

Kuopion Seudun Hengitysyhdistys sekä Vesannon ja Tervon liikuntatoimet.

Ystävällisin terveisin:

Juha Honkaselkä
Likunta- ja nuorisopalveluiden esimies
Tervon/ Vesannon Kunta
juha.honkaselka@tervo.fi
0447-499303

 


Takaisin

Heikki Hytönen eläkkeelle täysin palvelleena

Maanantaina 7.9.2020 oli kiinteistönhoitaja Heikki Hytösen viimeinen työpäivä Vesannon kunnalla.

Heikki jää ansaitulle eläkkeelle täysin palvelleena oltuaan kunnalla töissä reilut 35 vuotta. Hänet tunnetaan rehtinä, sydämellisenä, ahkerana ja tunnollisena työntekijänä - miehenä, joka on aina valmis auttamaan. Heikki on meille kaikille hieno esimerkki siitä, että kunnan töissä ollaan palvelutehtävässä.

Toivotamme Heikille leppoisia ja elämäntäyteisiä eläkepäiviä!

 


Takaisin

Kasvomaskien noutopiste neuvolalla

Vesannon kunta on varautunut maan hallituksen linjauksen mukaisesti varmistamaan kasvomaskien saanti THL:n suosituksen mukaisessa tarpeessa ja tilanteessa oleville kuntalaisille. maskeja on saatavissa neuvolalta (Valokuja 2) arkisin klo 8-15 välisenä aikana. Kysy keneltä tahansa henkilökuntaan kuuluvalta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on linjannut, että kasvomaskin käyttöä suositellaan seuraavissa tilanteissa ja seuraaville henkilöille:

 • Joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei aina voida välttää.
 • Koronavirustestiin hakeutuvat henkilöt matkalla näytteenottoon ja ennen testituloksen valmistumista, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.
 • Riskialueelta Suomeen saapuvat matkustajat heidän siirtyessä maahantulopisteeltä karanteeniin tai jos heillä on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.

Kasvomaski on yksi keino ehkäistä koronavirustartuntojen leviämistä. Ensisijaisen tärkeää on noudattaa turvavälejä, pestä käsiä, yskiä hihaan tai kertakäyttöiseen nenäliinaan sekä välttää kasvojen koskettelua.

Lähtökohtaisesti kasvomaskien hankinta tulee hoitaa itse. Maan hallitus on kuitenkin linjannut, että vähävaraisiksi itsensä kokemien ihmisten on mahdollista saada maskit kunnan kustantamina.


Takaisin

Nuorten yökahvila avoinna

Vesannon nuorten yökahvila on taas auki ja toiminnassa!

Kuppila on avoinna koulupäivien aikana lukiolaisille ja perjantai- ja lauantai-iltaisin kaikille nuorille 14.8. alkaen.

Meidän kaikkien on hyvä muistaa, että koronatilanne ei ole ohi ja ohjeiden noudattaminen tartuntariskien minimoimiseksi on tärkeää. Toimintaan voi osallistua vain oireettomana ja kuppilalla noudatetaan hyvää käsi- ja yskimishygieniaa sekä noudatetaan suositeltua turvaväliä (1-2 m).

Iltatoiminnan ohjaamisesta vastaavat eri järjestöjen edustajat yhteistyössä Vesannon kunnan kanssa.

Noudatetaan ohjeita ja pysytään terveinä!


Takaisin

Koronarajoituksista kohti normaalia

Koronaepidemia on Suomessa tällä hetkellä hyvin hallinnassa, mistä johtuen valtakunnallisia määräyksiä, ohjeistuksia ja suosituksia on asteittain höllennetty. Tämä vaikuttaa myös kunnan toimintaan ja kuntalaisille tuotettaviin palveluihin.

Vesannon kunnan johtoryhmä on 3.8.2020 kokouksessaan tehnyt uusia rauhoittuneeseen koronatilanteeseen ja valtakunnallisiin ohjeistuksiin perustuvia linjauksia.

Vesannon kunnankirjaston omatoimikirjasto avataan 4.8.2020 alkaen. Riskien vähentämiseksi kirjaston tilojen siivousta tehostetaan. Kirjaston aukioloajat löydät kunnan internetsivuilta klikkaamalla TÄSTÄ.

Myös Simolassa toimiva Vesannon työpajan pesulan toiminta palaa normaaliin arkeen. Pyykkiä otetaan jälleen pestäväksi myös kotitalouksilta. Pesula on avoinna arkisin klo 8-14. Pesulan yhteystiedot löydät kunnan internetsivuilta klikkaamalla TÄSTÄ.

Koulujen alkamiseen on aikaa reilu viikko. Poikkeuksellisen kevään jälkeen useimmille on varmasti helpotus, että koulu päästään aloittamaan normaalisti. Myös nuorisotoimi palaa koulujen alkaessa normaaliin päiväjärjestykseen ja nuorten yökahvilan toiminta käynnistyy.

Vaikka tilanne on kevään tiukoista rajoitustoimista helpottunut, toivomme, että kuntalaiset edelleen noudattavat varovaisuutta ja käyttävät normaalia maalaisjärkeä niin kunnan toimipisteissä kuin muutoinkin. Tähän asti Vesanto ja lähiseutu on selvinnyt tilanteesta hyvin, eikä tartuntoja ole tiedossa. Voimme kaikki omalla toiminnallamme vaikuttaa siihen, että näin on jatkossakin.


Takaisin

Kunnanjohtaja Harmokivi aloitti virassaan

Vesannon kunnan kunnanjohtajan virkaan toukokuussa valittu Pia Harmokivi on aloittanut työt kunnassa. Heti ensimmäisen työpäivän aamuna Pia kuunteli tarkalla korvalla toimistopäälliköiden ja hallintotoimiston tiimin ajatuksia ja tuntoja kunnan tilanteesta. Pöydän ympärillä vallitsi positiivinen ja välitön tunnelma, mikä lupaa hyvää tulevalle yhteispelille.

    


Takaisin

Harvaan asutun maaseudun liikennepalvelut Pohjois-Savossa

Maaseudun Kehittämisyhdistys Mansikka ry toteutti keväällä 2020 yhdessä Pohjois-Savon ELY-keskuksen liikenneosaston kanssa selvityksen harvaan asutun maaseudun liikennepalveluista Pohjois-Savossa kolmen kunnan alueella: Rautalampi, Tervo ja Vesanto. Selvityksen teki tutkija, FM Simo Rautiainen Itä-Suomen yliopiston Alue- ja kuntatutkimuskeskus Spatiasta.

Liikennepalvelut, raportti


Takaisin

Koronatilanne rajoittaa pesulan toimintaa

Koronatilanteesta johtuen Vesannon työpajan pesula ei valitettavasti voi toistaiseksi ottaa vastaan kotitalouksien pyykkejä, vaan käsittelee ainoastaan kunnan omia laitospyykkejä.

Takaisin

Asiointikyydit ajetaan jälleen

Asiointikyydit ajetaan jälleen kesäkuusta alkaen. Kyydeistä huolehtivat vesantolaiset kuljettajat.

Kesän aikataulu ja kulloinkin vuorossa olevan kuljettajan yhteystiedot löytyvät kunnan nettisivuilta osoitteesta: https://www.vesanto.fi/asiontiliikenne

 

 


Takaisin

Kiinteistöinventointi

Vesannon kunta selvittää yhteistyössä FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy:n kanssa kiinteistöjen ja rakennustietojen tilannetta kunnan rakennusrekisterin, väestötietojärjestelmän rakennus- ja huoneistorekisterin sekä Verohallinnon rekisterin ajantasaistamiseksi. Kiinteistötietojen inventointityössä tarkistetaan mm. rakennusten sijainti, osoite, ulkomitat, käyttötarkoitus ja muut perustiedot. Inventointityö ei vaadi kiinteistön omistajan yhteydenottoa eikä läsnäoloa paikan päällä. Inventointityö tapahtuu ulkoa käsin eikä rakennusten sisätiloihin ole tarvetta mennä.

Laviankylän, Närhilän ja Kuuslahden alueella tarkistukset ajoittuvat välille: 8.6.2020 – 31.7.2020.

 

Vesannon kunta

Rakennustarkastaja

Eero Talja

Puh. 0500 573720

eero.talja@vesanto.fi

 


Takaisin

OHJEITA VESANNON SISÄLIIKUNTATILOJEN KÄYTÖSTÄ 1.6.2020 KLO 9 ALKAEN

NÄITÄ OHJEITA NOUDATTAMALLA VOIT ESTÄÄ TARTUNTOJA JA VÄHENTÄÄ ALTISTUNEIDEN MÄÄRÄÄ!!!

 

 • Yleisötilaisuuteen, yleiseen kokoontumiseen tai julkiseen tilaan

EI SAA TULLA OIREISENA

(koronavirus aiheuttaa hengitystieinfektion, jonka oireita voivat olla yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut, vatsaoireet ja päänsärky).

 

 • Tarpeettomia fyysisiä kontakteja tulee välttää

(Koronavirus tarttuu ensisijaisesti pisaratartuntana –> lähikontaktien välttäminen -> turvavälit 1-2 m).

 

 • Hyvä käsi- ja yskimishygienia estää tartuntoja

(Oikein toteutettu yskimis- ja käsihygienia estää tartuntoja -> tultaessa salille kädet pestään huolella vedellä ja saippualla -> käsidesin käyttö).

 

 • Siivous

(Koronavirus tarttuu ensisijaisesti pisaratartuntana. On mahdollista, että virus tarttuu myös kosketuksen kautta. Koronavirukset eivät säily pitkiä aikoja ilmassa tai pinnoilla. Tällä salilla suoritetaan perusteellisempi siivous kaksi (2) kertaa viikossa ti ja pe. Lisäksi muina päivinä pyyhitään kosketuspinnat, kuten ovenkahvat, käsinojat, tasot ja pöydät).

 

 • Riskiryhmään kuuluvat

(Riskiryhmään kuuluvien suositellaan epidemian aikana välttämään lähikontakteja sekä suositellaan välttämään julkisissa tiloissa järjestettävän toimintaan osallistumista).

 

SUOSITUKSENA RAJAAMME KUNTOSALIN YHTÄAIKAISEN KÄYTÖN 10 HENKILÖÖN!


Takaisin

Kunnan kesätyötuki yrityksille, yhteisöille ja kotitalouksille

Huomio vesantolainen yrittäjä tai kotitalous/yksityishenkilö!

Olisiko sinulla tarjota vesantolaisille vuosina 2001-2004 syntyneille reippaille nuorille töitä? Mikäli vastasit kyllä, niin pistähän toimeksi! Vesannon kunta tukee nuorten kesätyöllistämistä 400 eurolla per nuori kesällä 2020.

Tuki haetaan jälkikäteen, viimeistään 30.11.2020 mennessä.

linkki: tarkempiin ohjeisiin
linkki: hakulomakkeeseen

Kunnan kesätyötuki toimii myös porkkanana sinulle vesantolainen nuori: kysäisehän reippaasti kesätyöpaikkoja paikkakunnan yrityksistä tai sukulaisilta - työ voi olla myös esim. lastenhoitoa, puutarha- pihatöitä tms. lähes jokaisessa kotitaloudessa esiintyvää puuhaa. Ja muistathan mainita kunnan myöntämästä tuesta neuvottelutilanteessa!

Lisätietoja kunnan kesätyötuesta antaa elinkeinoasiamies Sari Tulila p. 020 746 4640 sari.tulila@savogrow.fi tai vesannon.kunta@vesanto.fi.


Takaisin

Kunnanjohtajaksi Pia Harmokivi

Vesannon kunnanvaltuusto valitsi yksimielisesti kokouksessaan 11.5.2020 uudeksi kunnanjohtajaksi hallintotieteiden ja teologian maisteri Pia Harmokiven. Hän toimii tällä hetkellä Iitissä sivistystoimenjohtajana ja aloittaa virassaan Vesannolla elokuun alussa.

Harmokivellä on takanaan monipuolinen 30-vuotinen työhistoria sairaanhoitajana, pappina ja nyttemmin kunnallisissa tehtävissä. Hallintotieteiden maisteriksi hän on valmistunut 2017, joten hän tuo Vesannolle tullessaan tuoretta ja ajankohtaista näkemystä kunnan toiminnan kehittämisestä ja johtamisesta.

Lämpimästi tervetuloa Vesannolle Pia!


Takaisin

Yksinyrittäjän koronatukihakemus

Yksinyrittäjille suunnattua koronatukea voi hakea sähköisesti tästä linkistä!

PDF-muodossa hakemuksen voi ladata tästä!


Takaisin

Lisätietoa opetusjärjestelyistä

Lukion opetusta jatketaan etäopetuksena lukukauden loppuun saakka.

Perusopetuksen lähiopetuksessa noudatetaan opetushallituksen ohjeita ja opetusryhmät toimivat erillään toisistaan. Vuosiluokilla 1 - 6 luokanopettajat vastaavat ryhmänsä opetuksesta, ja vuosiluokilla 7 - 9 opetuksesta vastaa siihen nimetty opettajatiimi. Ruokailut ja välitunnit järjestetään siten, että eri oppilasryhmien välisiä kontakteja vältetään. Keltamo ja Säästökulman luokat ovat myös perusopetuksen käytössä ja Vesanto-halli varataan vuosiluokkien 1 - 5 ruokailukäyttöön. Kuljetusjärjestelyt tehdään lähikontaktien välttäminen huomioiden. Hygieniaohjeita noudatetaan ja oppilaita opastetaan niissä. Tarkempia suunnitelmia ja ohjeita lähetetään oppilaille ja vanhemmille wilmassa ensi viikon alussa.

Lisätietoja: Jaana Ruuskanen / 050 387 9966


Takaisin

Peruskoululaiset kouluun 14.5.

Perusopetuksen oppilaat palaavat lähiopetukseen torstaina 14.5.2020 hallituksen päätöksen mukaisesti. Lukiolaisten osalta päätöstä ei ole vielä tehty. Hallitus ottanee kantaa toisen asteen opintojen tilanteeseen 14.5. alkaen ensi viikolla. Opetusministeriö ja THL tulevat antamaan tarkempia toimintaohjeita lähiopetuksen opetusjärjestelyistä hallituksen tiedotustilaisuudessa kuullun lisäksi. Lähiopetukseen palaamisen suunnittelu alkaa välittömästi ja oppilaille ja huoltajille tiedotetaan järjestelyistä wilman kautta ennen lähiopetukseen palaamista.

Lähiopetuksen turvallisuuteen liittyviä mm. lähikontaktien välttämisen, ruokailutilanteiden, koulukuljetusten ja välituntien järjestelyjä on pohdittu opetushenkilöstön ja sivistystoimen johdon toimesta laajasti. Opetuksen järjestäjänä kunta tekee parhaansa turhien riskitilanteiden välttämiseksi ja turvallisen koulunkäynnin varmistamiseksi.

Kunnan järjestämä lapsiperheiden eväskassipalvelu päättyy 8.5.2020.

 


Takaisin

Asiointivuorot tauolle koronatilanteen vuoksi

Vesannon kunnan johtoryhmä on päättänyt, että kunnan järjestämä asiointiliikenne on tauolla poikkeusolojen ajan koronavirusepidemian leviämisen ehkäisemiseksi.

Kunta tukee yli 70-vuotiaiden ja/tai riskiryhmään kuuluvien välttämätöntä asiointia tarjoamalla ostosapua. Apua kauppa- ja apteekkiasioiden hoitoon voi saada soittamalla kunnan neuvontaan numeroon 044 088 5401.


Takaisin

Nuorisotoimen kuulumisia

Nuorten kanssa tehtävä työ on aina tärkeää ja merkityksellistä.
Varsinkin tällaisessa erilaisessa maailmantilanteessa sen merkitys korostuu entisestään. Vesannon kunnan nuorisotoimi on vastannut haasteeseen siirtymällä lähes kokonaan verkko- ja etänuorisotyöhön.
Käytännössä se tarkoittaa positiivisen ja osallistavan toiminnan järjestämistä siten, että jokainen nuori voi osallistua siihen vaikkapa kotoaan.

Nuorisotoimi järjestää päivittäin vaihtuvia kilpailuja esim. Instagramissa ja julkaisee joka viikko eri sisällölle keskittyneitä YouTube-videoita aina leipomisesta musiikin tekemiseen ja monenlaista siltä väliltä.
Lisäksi nuorisotoimi järjestää verkossa peliturnauksia, joista viimeisimpään osallistui yli 40 nuorta; puolet pelaamalla ja puolet turnauksen suoratoistoa seuraamalla ja kommentoimalla Twitch-palvelun kautta.
Perinteisempänä nuorisotyönä jatketaan henkilökohtaisia kohtaamisia ja keskusteluja nuorten kanssa mutta nyt ne tapahtuvat pikaviestipalveluiden esim. WhatsAppin ja Discordin kautta kasvokkain kohtaamisen sijaan.

Voit halutessasi tutustua ja tilata vaikkapa Nuorisotoimen Instagram ja YouTube – tilit niin pysyt helposti ajan tasalla siitä, mitä uutta nuorisotyössä Vesannolla milloinkin tapahtuu.

Mukavaa kevään jatkoa kaikille #yhdessä ❤️

https://www.youtube.com/user/nuorisotoimi
https://www.instagram.com/nuorisotoimi/