Takaisin

Vesantolainen-kuntatiedote ilmestynyt

Talven kuntatiedotteesta on otettu pieni painos, jota on saatavilla kunnantoimistolla ja kirjastolla sekä mm. Vestorissa ja Teboililla. Kattavaa joka kotiin -jakelua ei tällä kertaa ole, mutta tiedote on luettavissa sähköisenä.

 

Kuntatiedotteessa asiaa mm. Vesanto 150 -juhlavuodesta, koronatilanteesta, kunnan palveluista ja paljon muusta...

Lue sähköinen versio klikkaamalla tästä!

 


Takaisin

Lahja Sinulle -keräys

Lahja Sinulle -keräys on tarkoitettu vesantolaisille perheille ja yksinasujille sekä palveluyksiköissä asuville ikäihmisille. Keräykseen voi osallistua kuka tahansa.

 

Osallistua voit keräykseen toimittamalla lahjasi kirjastoon 30.11-19.12.2020 välisellä ajalla.  

Annettavan lahjan tulee olla käyttämätön- joko itse tehty tai ostettu. Lahjaksi kelpaavat myös esimerkiksi lahjakortit sekä joulukuuset. Lahjaan merkitään pakettikortti, joka kertoo lahjansaajan sukupuolen ja iän/koon. 

Kirjastolta lahjat toimitetaan sosiaalitoimistoon, josta ne jaetaan joulun alla lahjan tarvitseville.  

Lahja Sinulle-keräyksen toteuttaa Vesannon kunnan sosiaalitoimi yhdessä kirjaston kanssa.  

Lisätietoja:
Perhetyöntekijä Jaana Leinonen, 044 7885 452


Takaisin

Kunnantoimiston joulusulku 21.12.2020 - 3.1.2021


Takaisin

Valeterveystarkastaja liikkeellä

Vesannolla ja lähialueilla on havaintoja ikäihmisten ovilla käyneestä terveystarkastajaksi itsensä esitelleestä pakettiautolla liikkuvasta mieshenkilöstä. Kyseinen henkilö ei ole viranomainen, eikä hänätä pidä päästää sisään asuntoon.

Virallisilla ja oikeilla asioilla liikkuvilla ympäristöterveystarkastajilla on aina esittää virkakortti.


Takaisin

Ajankohtaista koronasta

Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin ajankohtaiset koronaohjeistukset löytyvät tästä linkistä.

Nilakan alueen tuoreimmat tiedotteet löytyvät Kysterin sivustolta.

Nilakan alueella hengitystieinfektiopotilaita tutkitaan Tervon, Keiteleen ja Pielaveden akuuttivastaanotoilla. Vesannon potilaat ohjataan joko Keiteleelle, Tervoon tai Pielavedelle. Tarpeen mukaan varaudutaan perustamaan erillinen ”korona-päivystys”, mikäli koronan suhteen tilanne pahenee.

Mikäli sinulla on koronatartuntaan viittaavia oireita, ole yhteydessä Nilakan alueen hengitystieinfektioiden neuvontapuhelimeen numeroon 017 171 031. Neuvontanumerosta annetaan neuvoja ja ohjausta ja tarpeen mukaan tehdään lähetteet koronanäytteen ottoon ja varataan näytteenottoajat.


Takaisin

Ohjeita eläinlääkärin asiakkaille

HUOMIOI KORONATILANNE!

Ohjeita asiakkaillemme
kunnaneläinlääkärien vastaanotoilla asioitaessa

 

 1. ÄLÄ ASIOI KANSSAMME, MIKÄLI SINULLA ON KORONAVIRUKSEEN VIITTAAVIA OIREITA TAI OLET TULLUT ULKOMAILTA. Näissä tapauksissa järjestä joku muu tuomaan eläin vastaanotolle, niin että et vaaranna eläinlääkärin tai muiden asiakkaiden terveyttä.
 2. VAIN YKSI ASIAKAS KERRALLAAN VASTAANOTTOTILOIHIN. Mikäli vastaanotolla on muita asiakkaita, odotathan ulkona.
 3. KÄYTÄ KÄSIDESIÄ TULLESSASI JA LÄHTIESSÄSI. Annostele kaksi annosta käsidesiä kämmenellesi ja hiero sitä puolen minuutin ajan huolellisesti sormiisi, kämmenselkiisi ja ranteisiisi.
 4. KÄYTÄ TARVITTAESSA SUOJAMASKIA.
  Desinfioi kädet ennen kuin asetat maskin kasvoille.
  Varmista, että maski asettuu tiivisti kasvoille, ja peittää suun, nenän ja leuan.
  Älä koske maskiin tai siirrä sitä leuan alle tai otsalle käytön aikana.
  Poista maski tarttumalla sen nauhoista. Poista maski vasta poistuessasi vastaanotolta, laita maski suoraan jäteastiaan.
  Desinfioi kädet maskin poistamisen jälkeen.

 


Takaisin

Päivitettyä tietoa koronatilanteesta

Tämänhetkisen tiedon mukaan maan hallituksen ja viranomaisten määräyksestä rajoitustoimet ovat voimassa 13.5.2020 asti. Oheisesta linkistä löydät päivitettyä tietoa koronaviruksen aiheuttamasta poikkeustilanteesta ja sen vaikutuksista kunnan palveluihin.

 


Takaisin

Kunnanjohtaja soittaa. Oletko valmis?

Robottipuhelukokeilu 24.-25.11.

SavoGrown alueella (Suonenjoki-Rautalampi-Tervo-Vesanto-Keitele-Pielavesi) kuntalaiset halutaan osallistaa mukaan kuntien kehittämistoimien suunnitteluun kokeilemalla robottipuheluita. Kunnissa haasteena on se, että yhä pienempi osuus väestöstä osallistuu päätöksentekoon. Robottipuheluilla pyrimmekin mahdollistamaan mahdollisimman laajan kuntalaisten kuulemisen. Tämä uusi “demokratian käyttöliittymä” ei edellytä kuntalaiselta erityistä aktiivisuutta eikä teknistä osaamista tai älylaitteita – lähinnä hieman aikaa ja rohkeutta jutella robotin kanssa hetki.

Puhelurobotti soittaa täysi-ikäisille Vesannon kuntalaisille kunnanjohtaja Pia Harmokiven äänellä numerosta 09 8171 1903.
Puhelukierros toteutetaan ajalla 24.-25.11. Puhelu etenee ääniohjauksella ja puheluiden sisältö käsitellään täysin nimettömästi. Puhelussa kysellään mm. millaisista asioista kuntalainen on omassa kunnassa ylpeä ja mitä asioita kunnan tulisi toiminnassaan kehittää edelleen.

Teknisistä syistä johtuen emme välttämättä saa käyttöömme kaikkien kuntalaisten numeroita, mutta haluamme antaa kaikille mahdollisuuden osallistua. Jos sinulle ei soiteta, niin voit itse soittaa puhelurobotin numeroon tiistaihin 1.12. asti. Voit myös soittaa uudelleen, jos mieleesi tulee asioita, joita et maininnut ensimmäisessä puhelussa.

Robottipuhelinteknologialla saaduista vastauksista saadaan kattava tilannekuva kuntalaisten haluista ja tarpeista. Aineistosta keskeisimmiksi kehittämisen kohteiksi nousseita teemoja kunta voi halutessaan vielä syventää lähikuukausina kuntakohtaisesti yksilöidyllä 2. soittokierroksella.

SavoGrow toimii hankkeen koordinoijana. Yhteistyökumppaneina toimivat tekniset ratkaisut robottipuheluihin toimittava On-Time Research Solutions Oy, aineiston analysoinnissa Aiwo Digital Oy sekä hankkeen rahoittava Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra. Kokeilu on osa Suomen itsenäisyyden juhlarahaston Sitran Kansanvallan peruskorjaus -projektia, jonka yksi keskeinen tavoite on kehittää uudenlaisia osallisuuden tapoja sekä parantaa suomalaisen päätöksentekojärjestelmän uudistumiskykyä.

Puhelimen siis piristessä vastailethan rohkeasti!

Robottipuhelu tulee vesantolaisille numerosta 09 8171 1903.

Kokeilun etemistä voi seurata mm. SavoGrown verkkosivuilla osoitteessa https://www.savogrow.fi/robottipuhelut tai Sitran Kansanvallan peruskorjaus -projektin verkkosivuilla https://www.sitra.fi/aiheet/kansanvallan-peruskorjaus/.

Lisätietoja Robottipuhelut-kokeilusta antaa SavoGrown Elinvoimapäällikkö Sanna Kauvosaari, p. 0400 866 724, sanna.kauvosaari@savogrow.fi ja Sitran Asiantuntija Joonas Leppänen, p. 0294 618 454, joonas.leppanen@sitra.fi.


Takaisin

Influenssarokotukset Vesannolla

Influenssarokotukset toteutetaan Vesannolla tänä vuonna koronatilanteesta johtuen poikkeuksellisesti Vesannon seurakuntatalolla (Terveystie 5). Rokotukset toteutetaan:
Ma 9.11. klo 9.00-12.00
Ti 17.11. klo 13.00-17.30
Pe 27.11. klo 8.00-12.00
Pe 11.12. klo 12-15
 
Maksuttoman influenssarokotuksen kohderyhmät:
 • raskaana olevat
 • 6kk – 6-vuotiaat lapset (2 - 6 vuotiailla mahdollisuus saada rokote nenäsumutteena)
 • 65 -vuotta täyttäneet
 • sairautensa tai hoidon vuoksi lääketieteelliseen riskiryhmään kuuluvat
 • vakavalle influenssalle alttiiden henkilöiden lähipiiri
 • varusmiespalvelukseen astuvat miehet ja vapaaehtoiseen asepalveluun astuvat naiset
 • sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstö sekä lääkehuollon henkilöstö
Mikäli et kuulu edellä oleviin riskiryhmiin, saat reseptillä hankkimasi rokotteen yleisinä rokotuspäivinä tai työterveyshuollosta.
 
Varautukaa odottamaan rokotusvuoroanne ulkona piha-alueella. Sisätiloihin pystymme ottamaan vain rajallisen määrän rokotettavia kerrallaan. Rokotusta saattaa olla jonottamassa useita ihmisiä. Infektioiden välttämiseksi suosittelemme käyttämään jonottaessanne suunenäsuojusta sekä huolehtimaan turvaväleistä (1-2 m).
 
Ettehän tule rokotukseen, jos teillä on hengitystieinfektion oireita tai jos teillä on ollut jokin vakava rokotukseen liittyvä reaktio. Näissä tapauksissa ottakaa yhteys sairaanhoitajaan tai terveydenhoitajaan.
 
Rokotukseen tulijoita pyydetään pukeutumaan helposti olkavarren paljastavaan vaatteeseen ja varaamaan KELA-kortti ja mahdollinen rokotuskortti mukaan. Mikäli rokotuspäivät eivät sovi, voi rokotusajan varata myös sairaanhoitajan tai terveydenhoitajan kautta.

Takaisin

Kasvomaskisuositus Neuvola-talossa

Kysteri on antanut suosituksen sekä työntekijöille että asiakkaille kasvomaskin käytöstä. Tämän johdosta kaikille Neuvola-talossa (Valokuja 2) työskenteleville ja asioiville suositellaan, että ko. rakennuksen sisätiloissa käytetään maskia. Suositus koskee niin Kysterin kuin kunnankin palveluita.
Ensisijaisesti Valokuja 2:ssa asioivien toivotaan käyttävän omaa suu-nenäsuojusta. Suojuksia on saatavilla Valokuja 2:ssa niille, joilla ei omaa maskia ole. Suosituksesta voivat poiketa ne, joilla on siihen terveydellinen syy. Maskisuositus koskee ensisijassa yli 15-vuotiaita. Lapset voivat käyttää maskia silloin, kun se on mahdollista.


Takaisin

SavoGrown alueen kunnat kokeilevat robottipuheluita kuntalaisten äänen kuuluviin nostajana

SavoGrown alueen kuntalaiset saavat kohta jännittää, milloin oma puhelin pirisee ja kunnanjohtaja soittaa. Kyseessä ei kuitenkaan ole ihan aito kunnanjohtajan puhelu vaan robottipuhelukokeilu, jonka tavoitteena on kysellä kuntalaisten mielipiteitä ja tarpeita.

SavoGrown alueen kunnissa on vahva elinvoiman kehittämisvire. Kuntalaiset halutaan osallistaa mukaan kuntien kehittämistoimenpiteiden suunnitteluun ja päätöksentekoon halutaan lisää avoimuutta.

Osallisuuden vahvistamiseksi kunnat kokeilevat Robottipuheluita Suomen itsenäisyyden juhlarahaston (SITRA) tukemana. Tämä uusi ns. demokratian käyttöliittymä ei edellytä kuntalaiselta erityistä aktiivisuutta eikä teknistä osaamista tai älylaitteita – lähinnä hieman aikaa ja rohkeutta jutella robotin kanssa hetki.  

Sitra haluaa olla vahvasti mukana tukemassa suomalaisen demokratiayhteiskunnan kehitystä. Kokeilu on osa Sitran Kansanvallan peruskorjaus -projektia, jonka keskeisiä tavoitteita ovat mm. kansalaisten osallisuuden edistäminen digitalisaation tarjoamia keinoja hyödyntämällä.

 

Kokeilu ajoittuu välille marraskuu 2020 – maaliskuu 2021. Kokeilun aikana SavoGrown alueen kuusi kuntaa (Suonenjoki, Rautalampi, Tervo, Vesanto, Keitele ja Pielavesi) toteuttavat robottipuhelintekniikalla ainakin yhden laajalle kohdejoukolle suunnatun puhelun, jolla kunta pyrkii kontaktoimaan suuren joukon sellaisia täysi-ikäisiä kuntalaisia, joiden yhteystiedot (puhelinnumero) ovat julkisesti saatavilla.  Puhelussa pyrkimys on kysyä mahdollisimman avoimella tavalla kuntalaisen mielipiteitä ja tarpeita. Puhelussa on avoin kysymys, jossa voi tuoda esille haluamiaan asioita sekä täsmällisempiä kysymyksiä.  Puhelut toteutetaan kunnanjohtajan äänellä ja ne etenevät täysin ääniohjauksella.

 

Robottipuhelinteknologialla saaduista vastauksista saadaan kattava tilannekuva kuntalaisten haluista ja tarpeista. Aineistosta keskeisimmiksi kehittämisen kohteiksi nousseita teemoja kunta voi halutessaan vielä syventää kuntakohtaisesti yksilöidyllä 2. soittokierroksella.

 

Kunnan työntekijät ottavat puhelun jälkeen erikseen suoraan yhteyttä, mikäli puheluissa ilmenee välitöntä puuttumista vaativia huolenaiheita. Puheluiden analyysin tulokset pyritään viemään osaksi kunnan toiminnan kehittämistä ja päätöksentekoa. Puheluiden toimivuudesta osallisuustyössä selvitetään erillisen tutkimusosion avulla, jonka toteuttaa maantieteilijä Anniina Miettinen.

 

Kokeilun etenemistä voi seurata mm. SavoGrown verkkosivuilla: www.savogrow.fi/robottipuhelut
Sitran Kansanvallan peruskorjaus –projekti: https://www.sitra.fi/aiheet/kansanvallan-peruskorjaus/

 

Lisätietoja Robottipuhelut-kokeilusta antaa SavoGrown Elinvoimapäällikkö Sanna Kauvosaari

p. 0400 866 724 sanna.kauvosaari@savogrow.fi , Sitran Asiantuntija Joonas Leppänen, p. 0294 618 454 joonas.leppanen@sitra.fi


Takaisin

Etätyösuositus koko maahan

Maan hallitus linjasi neuvottelussaan torstaina 15. lokakuuta sekä valtakunnallisista että alueellisista suosituksista koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Koska koronavirusepidemia on laajasti kasvussa valtakunnallisesti, valtioneuvosto suosittelee, että julkisen sektorin työtekijät työskentelisivät etätyössä mahdollisimman laajasti, jos työtehtävät sen mahdollistavat. Etätyötä suositellaan myös ykstyisen sektorin työntekijöille.
 
Vesannon kunnan johtoryhmä on jo aiemmin suositellut kunnan työntekijöille etätyön lisäämistä. Myös kunnan etätyötä koskevaa ohjeistusta on päivitetty siten, että joustava etätyön tekeminen on mahdollista.
 
Etätyösuosituksesta huolimatta Vesannolla ja lähialueilla (Pohjois-Savon ja Keski-Suomen maakunnissa) epidemiatilanne on perustasolla, eikä alueellisia suosituksia ole voimassa. Kunnan palvelut toimivat toistaiseksi normaalisti, ja toimitilat ovat auki. Yleisiä suosituksia käsi- ja yskimishygieniaan, turvaetäisyyksiin ja kasvomaskien käyttöön liittyen kannattaa noudattaa niin kunnan tiloissa kuin muuallakin.

Takaisin

Välitä viljelijästä -projekti

Takaisin

Heijastinpäivää vietetään joka vuosi lokakuussa!

Takaisin

Vesannolla on tehty havaintoja rotista, torjunnassa ennaltaehkäisy on hyvin tärkeää!!


Takaisin

Kaverikoira Hilda viihdyttää aamuisin Pelakuussa


Takaisin

Passikuvausta Vesannolla!

Perjantaina 2.10. klo 9-12 on mahdollisuus hankkia valokuvat passia tai ajokorttia varten koulukuvauksen yhteydessä.

Kuvauksesta ja käytännön järjestelyistä vastaa koulukuvaaja Kari Kuskelin KK-Kuva Oy:sta. Passikuvaa varten tulee täyttää erillinen lomake ennen kuvausta.

Kuvaukseen pääsevät siis myös kouluväen ulkopuoliset ajalla 9-12. Käynti kuvaukseen Vesanto-hallin sivulla traktoritallin vieressä olevasta ovesta. Kulku sinne työmaa-alueen ja hallin väliin aidattua kulkuväylää pitkin. Odota käytävässä, kuvaaja kutsuu peremmälle, kun kuvaukseen on mahdollisuus.

Kuvauksen hinnat:

 • paperikuvat 6 kpl 20,00 €
 • kuvien sähköinen lähetys poliisin lupapalveluun 20,00 €
 • sekä paperikuvat että sähköinen lähetys yht. 25,00 €.

Muistattehan passikuvaan tullessanne koronaohjeet; kuvaukseen saa tulla vain terveenä ja hyvää käsi- ja yskimishygieniaa noudattaen.


Takaisin

Vesantojoen sillan remontti aiheuttaa liikennejärjestelyjä

Vesantojoen putkisillan uusiminen Mt 551 Sinisellätiellä

Vesantojoen sillan teräsputken uusiminen aloitetaan 31.8.2020. Työ kestää syyskuun loppuun asti.

Työ aiheuttaa poikkeuksellisia liikennejärjestelyjä. Kevyenliikenteenväylä on suljettu välillä Gunnarintie - Suonenjoentie. Kevyt liikenne ohjataan kuvassa punaisella esitetylle kiertotielle.

Ajoneuvoliikenne ohjataan työmaan ohi liikennevalo-ohjatulla kiertotiellä. Kiertotien leveys on neljä metriä.

Keski-Suomen ELY-keskus ja Oteran Oy toivovat, että tielläliikkujat seuraavat ja noudattavat työmaan liikenteenohjausta.

Työ on osa laajempaa Sillankorjausurakka POS ELY 1/2020 -hanketta, jonka toteuttaa Oteran Oy Keski-Suomen ELY-keskuksen toimeksiannosta.

Lisätietoja:

Keski-Suomen ELY-keskus
Projektipäällikkö Teemu Saastamoinen
Puh. 029 502 6761

Oteran Oy
Projektipäällikkö Ari Jaakkonen
Puh. 050 342 2429


Takaisin

Syksyn 2020 uimahalliretket päätetty perua

Huomio!

Syksylle 2020 suunnitellut perinteiset uimahalliretket Viitasaarelle on päätetty perua. Toivotaan, että ensi vuoden puolella ollaan onnellisempia näidenkin retkien suhteen.

Kuopion Seudun Hengitysyhdistys sekä Vesannon ja Tervon liikuntatoimet.

Ystävällisin terveisin:

Juha Honkaselkä
Likunta- ja nuorisopalveluiden esimies
Tervon/ Vesannon Kunta
juha.honkaselka@tervo.fi
0447-499303

 


Takaisin

Heikki Hytönen eläkkeelle täysin palvelleena

Maanantaina 7.9.2020 oli kiinteistönhoitaja Heikki Hytösen viimeinen työpäivä Vesannon kunnalla.

Heikki jää ansaitulle eläkkeelle täysin palvelleena oltuaan kunnalla töissä reilut 35 vuotta. Hänet tunnetaan rehtinä, sydämellisenä, ahkerana ja tunnollisena työntekijänä - miehenä, joka on aina valmis auttamaan. Heikki on meille kaikille hieno esimerkki siitä, että kunnan töissä ollaan palvelutehtävässä.

Toivotamme Heikille leppoisia ja elämäntäyteisiä eläkepäiviä!