"Myytävänä vanha kyläkoulu Vesannolla"

Myytävänä vanha kyläkoulu Vesannolla. Siis jossain Pohjois-Savon perukoilla, kaukana kaikesta. Tännepä päätimme asettua noin 14 vuotta sitten.

Hiljaisuus ja rauha. Kotipihalta suoraan metsään ja suolle - täälläkin kasvaa vaiveroita! Mustikat, puolukat, karpalot, hillat ja sienet, kaikki lähellä. Puhtaissa vesissä puhtaat kalat.

Linnut. Suuri onnenhetki on istua rantakivellä ja seurata hiirenhiljaa, kun isokoskeloemo tuo poikueensa rantahiekalle lepäämään. Kuikan arkaainen huuto tyynessä kesäillassa. Joutsenet, kurjet, telkät, härkälinnut, siivekkäät ja nelijalkaiset, kaikki läsnä.

Ihmiset. Helposti lähestyttävät ja ystävälliset. Yhteisöllisyys on voimissaan ja toteutuu usein talkooporukan kokoontuessa mitä moninaisimpien tavoitteiden toteuttamiseksi. Satunnaiset tapaamiset kauppareissulla voivat poikia syvällisiä keskusteluja, tietysti rikkaalla savon murteella. Ja kuten yleisesti on tiedossa, vastuu on aina kuulijalla.

Hyvä on täällä elellä ja asua, asiat hoituvat, palvelut toimivat ja talitiaisetkin vielä laulavat kokonaisen titityyn!

 

Terveisin Brita Pystynen

Kirjoitus on julkaistu Vesannon kuntatiedotteessa kesällä 2017. Kirjoittaja on Vesannolta kodin löytänyt uusvesantolainen.