Elinkeinot Vesannolla

Kalat, marjat ja metsä ovat vesantolaisten kivijalka. Vesannosta tuli marjantuotannon keskittymä 1980-luvulla ja se on sitä edelleen. Vesannolla tuotettiin v. 2016 reilut 300 000 kiloa marjoja, joka on kolmanneksi eniten koko Pohjois-Savon maakunnassa. Marjat ovat antaneet mahdollisuuksia muullekin elinkeinotoiminnalle, kuten pakastamotoiminnan kehittymiseen.

Vesannon yrityskanta on kasvava (162 kpl v. 2015). Yrityskanta on pienyritysvaltaista ja maatilakytkentäisiä yrityksiä on paljon. Suurimmat yksityiset työnantajat löytyvät pakastamon lisäksi hoivapalveluyrityksistä.

Maatiloja on noin 100 kappaletta. Vesanto on yhä yksi maakunnan maatalousvaltaisimmista pitäjistä, noin neljännes työpaikoista on alkutuotannon parissa.

Vesannolla on ilahduttavasti pidetty yllä paikallista palvelutasoa. Tyhjiä toimitiloja ei katukuvassa ole.

Vesannon kunta on edistänyt paikallista elinkeinotoimintaa mm. rakentamalla kalasataman, teollisuushallin ja tarjoamalla elinkeinopalveluita yrityksille (Kehitysyhtiö SavoGrow Oy). Valokuituverkon rakentaminen on kunnalta merkittävä satsaus maaseutuasumisen ja -elinkeinojen kehittymiseksi.

Vesannolla, samoin kuin maakunnassa yleensäkin, on jo pulaa yrittäjistä, samoin kuin ammattitaitoisesta työvoimasta. Täällä on monia mahdollisuuksia maallemuuttohalukkaille!  

Ota yhteyttä 

Elinkeinoasimies
Sari Tulila
020 746 4640
sari.tulila(at)savogrow.fi

Käynti- ja postiosoite: 
Vesannon kunta
Keskustie 5, 72300 Vesanto
044 0885401 (neuvonta)
vesannon.kunta(at)vesanto.fi

Vesannon yritykset