Jätehuolto

Jätehuollon järjestäminen on kuntien lakisääteinen tehtävä, jonka toteutuksesta vastaa kuntien omistama jätehuoltoyhtiö, Jätekukko Oy. Jätekukon neuvojat antavat tietoa ja toimintaohjeita jätehuoltoon liittymisestä, jäteastioista, ongelma- ja hyötyjätteistä, lajittelusta sekä kompostoinnista.

Vesannon kunnan jäteasema ja ekopiste

Jätekukko Oy:n jäteasema Vesannolla sijaitsee teollisuusalueella, Teollisuustie 14. Jäteasemalle voit tuoda kotitalouksien ongelmajätettä, veloituksetta metalli, puujäte, betoni, tiili, posliini, pahvi, sähkölaitteet, asbesti, kyllästetty puu ja vaaralliset jätteet. Muista jätteistä veloitetaan pienkuormamaksu. Lisätiedot: Jäteaseman hoitaja, Heikki Hytönen, p. 050 387 9958.

Jäteasema avoinna 
Kesäaikana 1.5.-30.10. torstaisin klo 14-18
Talviaikana 1.11.-30.4. torstaisin klo 15-17
Kierrätettävät jätteet kiinteistön keräysastioihin tai ekopisteelle

Mikäli kiinteistöllä ei ole omia hyötyjätteiden keräysastioita, kannattaa hyötyjätteet viedä ekopisteelle.

Rinki-ekopiste, Keskustie 15 / Kuusitie
- lasi, metalli, kartonki, paperi, tekstiili 

Kiertokukko:  Lajitteluasemilla toimiva tavaroiden uudelleenkäyttöä helpottava palvelu. Kun asioit lajitteluasemalla, voit jättää sinulle tarpeettoman, käyttökelpoisen kodintavaran Kiertokukko-pisteeseen. Jos näet Kiertokukossa jotain tarpeellista, voit viedä sen mukanasi ja antaa sille lisää käyttöikää. Kiertokukko on avoinna Vesannon Pikkukukko -lajitteluaseman aukioloaikojen mukaan.

Kuopion jätekeskus (aukioloajat, ajo-ohjeet, taksat, lajittelu ym.) 

MAATUVAT PUUTARHOJEN SIIVOUSJÄTTEET VOI VIEDÄ  JÄTEVEDENPUHDISTAMON (Sonkarintie)  LÄHELLÄ OLEVALLE PUUTARHAJÄTTEEN SIJOITUSPAIKALLE.  AVAIMEN VOI LUNASTAA KUNNANVIRASTON KESKUKSESTA 5 EURON KORVAUSTA VASTAAN.  Alue joudutaan pitämään lukittuna tapahtuneiden  väärinkäytösten vuoksi.

 

Jätehuollon viranomaistehtävä

Savo-Pielisen jätelautakunta on kuntien yhteinen toimielin, joka hoitaa jätelain mukaiset jätehuollon viranomaistehtävät. Jätelautakunta päättää mm. jätehuoltomääräyksistä, jätetaksasta ja jätehuollon palvelutasosta. Jätelautakunnassa on 11 jäsentä, jotka edustavat toimialueen eri kuntia tai seutukuntia. Lautakunnan vastuukuntana toimii Kuopion kaupunki. Jätelautakunnan toimintaan voi tutustua verkkosivuilla www.jatelautakunta.fi.

SAVO-PIELISEN JÄTELAUTAKUNNAN PÖYTÄKIRJAT

 

Ota yhteyttä

Jätekukko Oy
Jätekukon asiakaspalvelu (vaihde)
017 3680 152
asiakaspalvelu(at)jatekukko.fi

Savo-Pielisen jätelautakunta
asiakaspalvelu
017 185 668
jatelautakunta(at)kuopio.fi

Vesannon kunta
Tekninen johtaja

Juha Soininen
050 067 5247, 017 688 541 (vaihde)
juha.soininen(at)vesanto.fi

 

 

Liittyminen jätehuoltoon Jätemaksut