Kirjasto - lisäpalvelut

Verkkokirjasto

Vesanto kuuluu Ylä-Savon kirjastoverkko Rutakkoon, jolla on yhteinen verkkokirjasto. Verkkokirjastoa voi selailla ilman kirjautumista. Kirjauduttuasi palveluun kirjastokortin numerolla ja tunnusluvulla pääset tarkastelemaan omia asiakastietojasi. Verkkokirjastossa voit uusia omat lainasi, varata aineistoa ja lainata Rutakon e-aineistoja. E-aineistona on saatavissa kirjoja, äänikirjoja ja lehtiä.

 
Varaaminen ja kaukopalvelu

Asiakas voi varata maksutta oman ja muiden Rutakko-kirjastojen aineistoa joko asiakaspalvelussa tai itse verkkokirjastossa. Seutuvaraukset kuljetetaan kerran viikossa torstaisin. Saapumisesta ilmoitetaan tekstiviestillä, jossa on mainittu varauksen numero. Aineistoa pidetään varattuna 7 vrk. Varatut, saapuneeksi ilmoitetut aineistot löytyvät automaatin alla olevasta kaapista numerojärjestyksessä. Varatun aineiston voi lainata myös omatoimisesti automaatilla. 

Kaukolainaksi voi tilata aineistoa, jota ei löydy Ylä-Savon kirjastoverkko Rutakon kokoelmasta.

 
Muuta lainattavaa

Lauta- ja ulkopelit, liikuntavälineet. Lasten veneilyliivejä. Savon Voiman energiankulutus- ja pintalämpömittareita.

 
Kuntosalikorttien myynti

Kirjastosta voit ostaa kuntosalille sähköisiä avainkortteja sekä vanhojen korttien latauksia. Uuden kortin hinta on 10 € + käyttömaksuhinta. Maksut käteisellä.

Hinnat: Yli 18 –vuotiailta 50€/v, 25 €/½-v, 9 €/kk ja saldokortti 2€/käynti.

Alle 18-vuotiailta vastaavasti 25 €/v, 13 €/½v, 5 €/kk ja saldokortti 1 €/käynti.

 
Hyvinvointipiste monitoimihuoneessa

Verenpaineen mittaus, vaaka.

 
Internet-koneet

Kirjastossa on käytössä 3 asiakastietokonetta. Yksi tietokone on varattu pidempään työskentelyyn ja se sijaitsee monitoimihuoneessa. Tietokoneilta on tulostamismahdollisuus. Lisäksi on käytössä langaton verkko, verkon käyttö on maksutonta.

  
 Digitointipalvelu

Vanhat VHS-videot digitaaliseen muotoon. Vesannon kirjastolla on laitteisto, jolla vanhat VHS -kasetit voi siirtää digitaaliseen muotoon. Henkilökunta opastaa laitteen käytössä ja asiakkaat voivat itse tulla tallentamaan omia videoaarteitaan. Asiakkaalla on oltava mukana omat dvd -levyt, joille aineisto tallennetaan. Aika tallentamiseen varataan kirjastosta, palvelu on maksuton.

 
Vaihtohylly

Eteisen vaihtohyllyyn voi tuoda aineistoa (lehdet, kirjat, äänitteet, elokuvat). Hyllystä voi ottaa aineistoa ilmaiseksi.

Kirjasto palvelee

Kirjasto on avoinna 

Ma, ke, pe 9-15
Ti-to 13-19
aattoina 9-15

Omatoimikirjasto palvelee 

Ma-pe 7-21
La-su 9-21
Arkipyhä 9-21

Seuraa Facebookissa!