Asiakirjat ja dokumentit

Kirjakassipalvelu lopetetaan 30.3.2020 AVI:n suositusten mukaisesti. Palautuksia ei oteta vastaan toistaiseksi.

Kirjakassipalvelu joudutaan valitettavasti lopettamaan koronan tartuntariskin minimoimiseksi. Pahoittelemme tilannetta.

Myöskään palautuksia EI oteta vastaan. Asiakkaiden tulee pitää laina-aineisto kotonaan toistaiseksi. Myöhästymismaksuja ei peritä.


Asiointivuorot tauolle koronatilanteen vuoksi

Vesannon kunnan johtoryhmä on päättänyt, että kunnan järjestämä asiointiliikenne on tauolla 30.3.-13.4.2020 välisen ajan koronavirusepidemian leviämisen ehkäisemiseksi.

Asiointivuorot ajetaan normaalisti vielä kuluvalla viikolla torstaina 26.3. ja perjantaina 27.3.

Kunta tukee yli 70-vuotiaiden ja/tai riskiryhmään kuuluvien välttämätöntä asiointia tarjoamalla ostosapua. Apua kauppa- ja apteekkiasioiden hoitoon voi saada soittamalla kunnan neuvontaan numeroon 044 088 5401.


Koronaviruksen vaikutus pankkiasiointiin

Oheinen Osuuspankin tiedote sisältää tietoa koronavirustilanteen vaikutuksista pankkiasiointiin


Koronatietoa yrityksille

SavoGrown julkaisemasta uutiskirjeestä löytyy nyt kootusti ohjeita ja linkkejä korona-aiheeseen koskien yrityksiä. SavoGrow palvelee, mutta etänä.

Saa soittaa, älkää jääkö murehtimaan yksin!

Linkki uutiskirjeeseen:

https://uutiskirje.savogrow.fi/archive/show/574425


Etsivä nuorisotyö jatkuu Koronasta huolimatta

Etsivä nuorisotyöntekijä Katja Räisänen toimii poikkeustilanteessakin nuorten tukena. Uudessa tilanteessa tarvitaan uusia tapoja yhteydenpitoon. Etsivän tavoittaa normaalisti työaikana perinteisesti puhelimitse tai Facebookin, WhatsAppin tai Instan välityksellä. Katja ottaa haltuun myös Discord-alustan, jolla kommunikointi sujuu tarvittaessa videoyhteydellä kasvotustenkin.

Etsivään nuorisotyöntekijään voi siis edelleen ottaa rohkeasti yhteyttä kaikissa mieltä painavissa asioissa.

Etsivä nuorisotyöntekijä Kajta Räisänen
044 788 5422, katja.raisanen@vesanto.fi


Opetus hoituu etänä

Ensimmäiset etäopiskelupäivät ovat takana ja aurinkoisen viikonlopun jälkeen etäopetus jatkuu jälleen maanantaina.

Etäopetusta annetaan lukuisten sähköisten apujen kautta. Oppilaille ovat jo tulleet tutuiksi: Pedanet, O365, Teams, Opettajatv, Youtube, Discord, Sanomapro, Moodle, YleAreena, Kahoot, Prezi.... Tai onhan nämä jo ennenkin tuttuja olleet. Nyt opetus vaan hoituu kokonaan etänä tietotekniikkaa hyödyntäen.

Yhteydenpidossa apuna ovat tietenkin myös wilma ja puhelin. Sovittu on, että opettajat ovat tavoitettavissa koulupäivinä klo 9 - 15. Niin pientä asiaa ei olekaan, ettei sitä voisi opettajalta kysyä!

Ylioppilaskirjoitusten viimeinen koe pidettiin perjantaina ja koejärjestelyt sujuivat meidän koulussamme hienosti.

Maamme hallitus päätti perjantaina, että kaikilla 1 - 3 luokkien oppilailla on mahdollisuus lähiopetukseen. Kuitenkin opetus- ja kulttuuriministeriön vahva suositus on, että lapset jäävät kotiin etäopetukseen, mikäli se suinkin on mahdollista. 1 - 3 luokkien oppilaiden huoltajat ovat saaneet wilmakyselyn, käykääpä kaikki vastaamassa.

Tsemppiä kaikille etäopintoihin, yhdessä onnistumme!

 


Ajantasaista tietoa koronasta

Vesannon kunta on laatinut uuden tiedotteen kuntalaisille liittyen koronavirustilanteeseen sekä siitä johtuviin muutoksiin kunnan toiminnassa ja kuntalaisten arjessa.

Valtakunnan hallitus, sosiaali- ja terveysministeriö, terveyden ja hyvinvoinnin laitos sekä aluehallintovirasto ovat parin viime päivän aikana päivittäneet määräyksiään ja ohjeistuksiaan tiuhaan tahtiin. Kunnassa on nyt pyritty kokoamaan kuntalaisten ja kunnan palvelujen järjestämisen kannalta kaikki tällä hetkellä tiedossa ajantasainen ja oleellinen tieto yhteen tiedotteeseen. Tiedote jaetaan myös paperisena kaikille kuntalaisille kotiin.

UUSIMMAN TIEDOTTEEN PÄÄSET LUKEMAAN TÄSTÄ LINKISTÄ

Kunnassa seurataan edelleen tilannetta tarkoin, ja kuntalaisille jaetaan lisätietoa sitä mukaa, kun sitä saadaan. Kunnan käyttämät viestintäkanavat koronatilanteeseen liittyen ovat tämä sivu sekä kunnan Facebook-sivu.

Kunnan puolesta tiedotuksesta vastaa kunnanjohtaja Sanna Kauvosaari (044 282 5580). Lisätietoa voi aina kysyä myös kunnan neuvonnasta numerosta (044 088 5401).

 


Tiedote kiireettömästä hammashoidosta

Tiedote kiireettömästä hammashoidosta

Koko suun terveydenhuollon osalta kiireetön hammashoito siirtyy henkilöillä, joilla todettu tai epäillään olevan koronainfektio tai jotka ovat olleet lähikontaktissa tällaisen henkilön kanssa, joilla on hengitystie-infektion oireita ja tai kuumetta (yli 37,5C), jotka ovat palanneet ulkomailta 14 vuorokauden sisällä tai jotka kuuluvat vakavan koronavirustaudin riskiryhmiin. Näille väestöryhmille tarjotaan kiireellinen hoito.


Eläinlääkärin tiedote koronavirustilanteesta

Terveydenhuoltoalan ammattilaisina eläinlääkäritkin kantavat vastuunsa koronaviruksen vastaisessa työssä ja tautiturvallisuuden säilyttämisessä.

Lisätietoja ja toimintaohjeita löydät tästä linkistä.