Mytty-iltamat 26.9.2020 klo 16-18.30 Wanhan Koulun Talli, Keitele

Koko perheen nukketeatteri- ja kansanmusiikkiesitys Mytty-iltamat

Ohjaus: Elina Lajunen
Esiintyjät: Emilia Lajunen (5-kielinen viulu, avainviulu, laulu) ja Roosa Halme (nuket, harmonikka ja laulu)
Mytty-iltamissa nähdään ainakin Duo Kuutti Kakkonen & Roskis Katti, ripaskaa tanssiva mummo, karhu sekä kenkäennustaja. Koko maailman polska soi ja mytty muuttuu iloksi. Esitys sopii hyvin kaikelle kansalle, niin pienille kuin isoillekin.
Mytty-iltamat on inspiroitunut iltamakulttuurista ja Keiteleen Hamulan kylän kansakoululla vuonna 1899 järjestetyistä Mytty-iltamista, joissa ohjelmassa oli muun muassa kuvaelma, puhe, runo, soittoa ja postinjako. Mytty voi olla nyytti, kangaskäärö tai muu epämääräinen mykkyrä. Asiat voivat mennä myttyyn tai mytystä voi avautua kokonainen maailma.
”Emilia Lajusen ja Roosa Halmeen muodostama mainio pelimanniduo Mytty soittaa viisikielistä viulua, haitaria, nyckelharpaa eli avainviulua ja vaikka lusikoita. Ja laulaa. Kansanmusiikin poljento kuljettaa numeroita. Eivätkä ihan vähäisiä ole aiheet – maailman luomisesta lähdetään, kuten monissa mytologioissa ja eepoksissa.” (Helsingin Sanomat, Jussi Tossavainen, 8.7.2018)
”Mytty-iltamat näyttää nukketeatterin monet mahdollisuudet. Kun luovuus päästetään valloilleen, voi arkisissakin esineissä nähdä aivan jotain muuta kuin normaalisti. Kenkä ja huivi muodostavat yhdessä ennustajaeukon, joka povaa katsojien kengistä.” (Helsingin Sanomat, Jussi Tossavainen, 8.7.2018)
 
Esitykseen on vapaa pääsy. Tilaisuudessa kiertää hattu tai mytty, johon voit halutessasi laittaa lantin tai setelin esiintyjien iloksi.
 
Työryhmä Nukkehallitus
Ohjaus: Elina Lajunen
Käsikirjoitus: Elina Lajunen ja työryhmä
Musiikki: Emilia Lajunen
Esiintyjät: Emilia Lajunen (5-kielinen viulu, avainviulu ja laulu) ja Roosa Halme (nuket, harmonikka ja laulu)
Nuket: Heini Maaranen
Visuaalisuus: Elina Lajunen ja Heini Maaranen
Puvut: Tauko/Kaisa Rissanen
Valokuvat: Sami Perttilä
Video: Jonathan Rankle
Tuotanto: Nukkehallitus/Elina Lajunen

Diabeteskävely la 10.10. klo 10 Vesantohallilta

Tule vesantolaisten leijonien kanssa aamukävelylle. Mahdollisuus voinnin mukaan eri pituisiin lenkkeihin. Lenkin kesto n. 30-40 min.

Alkulämmittelyn tarjoaa Auli Junikka.

Kahvitus kävelyn jälkeen.

Arvonta osallistuneiden kesken.

Tule oireettomana, käytä tarvittaessa maskia

Tervetuloa!

Liikunta hoitaa ja ennaltaehkäisee


Rauno O. Mannisen taidenäyttely Tanssivat tähtivarret - kukkia niin kuin ihmisiä kirjastossa 3.-30.9.2020

Kirjastossa on esillä syyskuun ajan Rauno O. Mannisen maalauksia. Näyttelyn nimi on Tanssivat tähtivarret - kukkia niin kuin ihmisiä.