Kentät

Urheilukenttä ja koulukeskuksella sijaitsevat tenniskenttä, tekonurmikenttä ja Ässä-kenttä/hiekkatekonurmikenttä ovat vapaasti käytettävissä. Säännöllisiä käyttövuoroja on mahdollista varata liikuntatoimistosta.

Talvikaudella vapaasti käytettävissä jääkiekkokaukalo ja luistelualue myös koulukeskuksella (Koulutie 16). 

 

Frisbeegolf

9-väyläinen rata Vesantohallin takana pururadan maastossa. Väylien yhteispituus on 763 metriä ja radan kiertämiseen menee noin tunti. Väylien pituus vaihtelee 62 metristä 107:ään. Jokaisen väylän ihannetulos on kolme. 

Vesannon frisbeegolf-radan kartta on myös Vesantohallin takana. 

Frisbee-kiekkoja voi lainata myös kirjastosta (Keskustie 13).

 

Hiihtoladut

Vesanto-hallilta ampumaradalle on valaistu latu 4,6 km, muut ladut kirkonkylällä ja sivukylillä yhteensä n. 50 km. Katso latukartta Vesantohalli-Humalavuori ja latukartta Humalavuoren ja Suomäen laduista

 

Suunnistusalueet ja Mobo-suunnistusrata

Suunnistusalueita on kunnan eri osissa 26 kpl, katso Suunnistuskartat (Lohimaan Rasti ry).


Vesannon mobiilisuunnistusrata (14 rastia) on avattu koulukeskuksen ympäristöön. Kartassa lähtöpaikka on merkattu liikuntahallin taakse, mutta radan voi aloittaa mistä tahansa. Mobon käyttö on ilmaista lukuunottamatta mahdollisia tietoliikennemaksuja. Mobon voi ladata hakusanalla MOBO. Vesannon Moborata löytyy latauksen jälkeen kohdasta Vesanto, koulukeskus. Lisätietoa: mobo.suunnistus.fi.

 

Avantouinti

Vesannon Terveysuimarit ry ylläpitää Vesannon keskustan uimarannalla avantouintimahdollisuutta talkoovoimin lokakuun alusta huhtikuun loppuun. Rannalla on valaistu, lämmitetty pukukoppi. Avaimen ja käyttöoikeuden pukukoppiin saat liittymällä Vesanon Terveysuimarit ry:n jäseneksi. Jäseneksi voit liittyä kunnantoimistolla maksamalla 30 euron jäsenmaksun.

 

Muita liikuntapaikkoja: 

  • ampumarata kirkonkylällä
  • hyppyrimäki Ahvenisella
  • beach wolley kenttiä Ahvenisella ja Niinivedellä
  • uimaranta Kirkonkylällä ja uimapaikat Niinivedellä, Vesijärvellä (Pohjoislahti), Oinaskylällä (Kurenjärvi), Tiitilänkylällä (Patovesi)
 

Ota yhteyttä

Liikunta- ja nuorisopalveluiden esimies
(paikalla maanantaisin ja torstaisin)
Juha Honkaselkä
0447 499 303
juha.honkaselka@tervo.fi

Käyntiosoite: 
Kuusitie 1, 72300 Vesanto
Postiosoite:
Vesannon kunta/Liikuntatoimi
Keskustie 5, 72300 Vesanto

 

Latukartta Vesantohalli-Humalavuori