Veneily ja kalastus

Venesatama ja venepaikat

Kunnan ylläpitämä venesatama on Vesanto-järven rannalla kunnan keskustassa (lisätietoa satama ja venepaikat).  

 

Kalastuskortti

Valtion kalastonhoitomaksu tai toiselta nimeltään kalastuskortti on valtion keräämä kalastamiseen ja ravunpyyntiin tarvittava perusmaksu. Jokaisen 18-64-vuotiaan kalastajan on suoritettava kalastonhoitomaksu mikäli hän harjoittaa muun tyyppistä kalastusta kuin onkimista tai pilkkimistä. Alle 18-vuotiaiden ja 65 vuotta täyttäneiden kalastajien ei tarvitse suorittaa maksua, harjoittivatpa he minkä tyyppistä kalastusta hyvänsä.

Henkilökohtainen kalastonhoitomaksu oikeuttaa kalastukseen virvelillä, uistimilla ja perhoilla. Maksu oikeuttaa kalastajan kalastamaan yhdellä vavalla, kelalla ja vieheellä kerrallaan. Vetouistelussa saa lisäksi käyttää yhtä painoviehettä tai syvääjää.

Kalastonhoitomaksulla voit kalastaa lähes koko maassa. Maksun maksaneet kalastajat eivät voi kalastaa rauhoitetuilla vesialueilla, erillisen luvan vaativilla erityiskohteilla tai vaelluskalapitoisissa koski- ja virtavesissä. 

Kalastonhoitomaksu voi ostaa Eräluvat.fi-verkkokaupasta, puhelinpalvelusta 020 69 2424 tai R-kioskista.

 

Jäähileasema palvelee myös kotitarvekalastajia Vesannon kalasataman tiloissa. Jäitä voi noutaa soittamalla etukäteen Vesannon Kala osuuskuntaan Unto Kauppiselle 040 064 1137 tai Jaakko Hytöselle 040 504 0716.